Welkom op mijn blog.
Graag wil ik je laten zien waar ik mee bezig ben.
Mijn hobby's lopen nogal uiteen.
Van heerlijk bezig zijn met lapjes om te quilten,maar ook haken borduren en breien.
Uit gebreid koken en bakken zijn ook mijn favorieten, maar schieten er nogal eens bij in sinds mijn man eind juni 2013 een hersenbloeding heeft gehad.
vind het heel leuk dat je me een bezoekje komt brengen op mijn blog en vind het nog leuker om een berichtje te krijgen.







zondag 8 januari 2012

Eclairs

Had vandaag ineens zin in wat lekkers, en daarom maar weer eens aan het bakken geslagen.
Vind het altijd erg leuk om te doen alleen soms de rommel hé die je van hebt.
Nou ben ik gelukkig in het bezit van een afwasmachine dus daar kan gelukkig het meeste in.
En ik moet zeggen ze smaken heerlijk!!!!!!!!!
Voor wie ze ook een keer wil maken volgt hier het recept.
Heb het niet zelf bedacht hoor maar het staat in een boekje van Francis van Arkel.
Dat kreeg ik kado bij een bestelling bij de leukste taartenshop dus dat was mooi meegenomen.

40 gr boter(heb roomboter gebruikt)
125 ml water
60 gr bloem(zeef ik altijd even)
2 eieren (ik heb large genomen maar middel kan nog net iets beter denk ik)

Voor het glazuur
100 gr poedersuiker
1/2 eiwit

Voor de vulling
pakje slagroom(ik heb meestal die kartonnenpakje van de Lidl in voorraad.
en suiker

Smelt de boter met het water in een pannetje,maar laat het niet koken.
Haal de pan van de warmtebron en roer er de bloem doorheen met een houten lepel.
Zet de pan terug op de warmtebron en verwarm de bloem tot  deze stevig is.
Haal weer de pan van de warmtebron en laat iets afkoelen.

Roer de eieren er 1 voor 1  door tot het beslag egaal is.
Overdoen in een spuitzak en op een bakplaat met bakpapier repen van +/_ 3-4 cm spuiten.
Dan in een voorverwarmde oven van 180 gr ongeveer 15-20 min.
Haal ze uit de oven en laat ze op een taartrooster afkoelen.

Roer de poedersuiker glad met eiwit tot een dik glazuur.en bestrijk hiermee de bovenkanten.
Optie roer door het restje glazuur een kleurtje en spuit strepen op het witte glazuur.

Als je de slagroom stijf heb geklopt kan je de eclairs vullen, snij ze door en vul ze met de room. daarna de bovenste helft er weer op.

Eet smakkelijk

4 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd !! wat naar voor je....ik geef je even een dikke knuffel...heel veel liefs van mij...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er heerlijk uit die koekjes.
    Groetjes, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm ziet er erg lekker uit! Groetjes, Jessica

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er heerlijk uit,.......mmmmmmmmm,fijne week,gr van ons.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...